Генсек Ради Європи хоче повернути Росію в ПАРЄ / фото Council of Europe

Делегація Росії може взяти участь у червневій сесії Парламентської Асамблеї Ради Європи.

Читайте такожПостпред України про ймовірне повернення РФ в ПАРЄ: це перший крок до демонтажу системи тиску на агресора

Про це "Прямому" повідомила заступник Голови Комітету ВР з питань європейської інтеграції, народний депутат України Марія Іонова.

Відео дня

«Повернення Росії до ПАРЄ залежить від самих членів делегацій різних країн, які є членами ПАРЄ. Тому що насправді, їх комітет міністрів закордонних справ рекомендував прийняти такі зміни, але тоді вони протирічать взагалі принципам і цінностям цієї організації на умовах, яких вона була створена. Тобто, якщо країна, яка здійснює агресію і окупацію іншого члена Ради Європи, і на неї немає ніяких санкцій, який сенс взагалі в тій організації бути?», – зазначила нардеп.

«Ми бачимо, що насправді це не в перший раз такі спроби повернення російської делегації. Знову ж таки, в червні це дуже імовірно. Бо наразі ми бачимо, що більшість делегацій інших країн членів опускають очі, розуміючи, що це така фанатична ідея Генерального секретаря Ягланда, який хоче завершити свою кар'єру, повернувши Російську Федерацію", - наголосила Іонова.

Як повідомляв УНІАН, регламентний комітет Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) схвалив проект резолюції, яка ускладнить процедуру введення санкцій проти делегацій.