Президент України Володимир Зеленський взяв участь у церемонії вшанування пам’яті військовослужбовців Збройних сил України, які загинули під час проведення антитерористичної операції та операції об'єднаних сил на сході України.

Як повідомила прес-служба глави держави, церемонія відбулася біля Зали пам'яті у Міністерстві оборони України.

Читайте такожУкраїна згадує загиблих у катастрофі Іл-76 під Луганськом (відео)

На церемонії були присутні близькі та друзі загиблих, військові, міністр оборони України Степан Полторак та начальнику Генерального штабу – головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак.

"Під час заходу зачитали імена 49 воїнів, які 14 червня 2014 року загинули в авіакатастрофі літака Іл-76, збитого біля Луганська. Також вшанували п’ятьох воїнів, котрі загинули цього дня в різні роки війни – віддали життя, захищаючи територіальну цілісність, суверенітет і незалежність України. Подвиг кожного захисника вшанували ударом у дзвін та залпами зі зброї військовослужбовці роти почесної варти", - повідомила прес-служба.

Після цього учасники заходу поклали квіти до Пам'ятного дзвона.

У Залі пам'яті військовослужбовці роти почесної варти у присутності глави держави перегорнули сторінку Книги пам'яті на 14 червня, де зазначені імена героїв, які загинули цього дня.

Як повідомляв УНІАН, військово-транспортний літак ІЛ-76 був збитий бойовиками під Луганськом в ніч на 14 червня 2014 року під час заходження на посадку. Тоді в аеропорту Луганська в оточенні були десантники 80 ДШБ. ІЛ-76 мав доставити боєприпаси, техніку і особовий склад. На борту літака перебувало 9 членів екіпажу і 40 десантників. Всі вони загинули.