Урмас Рейнсалу виступає за продовження санкцій проти РФ через окупацію Криму / фото flickr.com/eu2017ee

Міністр закордонних справ Естонії Урмас Рейнсалу заявив про необхідність продовжити економічні санкції проти Росії через окупацію Криму.

Про це він заявив напередодні засідання ради ЄС із закордонних справ у Люксембурзі, де обговорюватиметься підвищення ефективності зовнішньої політики та політики безпеки ЄС, повідомляє Балтійська служба новин.

На майбутній зустрічі Рейнсалу має намір підкреслити як необхідність тісної євроатлантичної співпраці для безпеки Європи, так і солідарність у політиці щодо Росії.

Відео дня

Читайте такожРосія збільшила військову присутність в анексованому Криму - розвідка США

«Після окупації Криму Європейський Союз був одним із найважливіших прихильників підтримки суверенітету та територіальної цілісності України. Санкції як і раніше є одним із найбільш ефективних засобів реагування на грубе порушення міжнародного права, й ми повинні зараз дотримуватися єдиної лінії продовжувати їх доти, доки Росія не зробить конкретні кроки щодо виконання Мінських домовленостей та деескалації», - підкреслив Рейнсалу.

За його словами, в цьому контексті Естонія звертає велику увагу на трансатлантичну єдність і підвищення ефективності співпраці НАТО і ЄС.

При цьому міністр наголосив, що для Естонії важливо, щоб єдина зовнішня політика ЄС формувалася в рівній мірі всіма союзними державами.

Раніше УНІАН повідомляв, що Комітет постійних представників країн-членів Європейського Союзу (Coreper) погодив рішення продовжити ще на рік заборону європейським компаніям вкладати інвестиції в окупований Росією Крим та імпортувати товари з півострова.