За словами Гройсмана, до Верховної Ради дев'ятого скликання повинні зайти "нові сили" / фото УНІАН

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман назвав партії Петра Порошенка і Юлії Тимошенко "старими партіями, які повинні відійти в минуле".

Про це Гройсман заявив в ефірі телеканалу ICTV у неділю, 16 червня, передає dt.ua.

"Старі партії, такі як БПП, "Батьківщина" мають відійти в минуле. У них була можливість приймати важливі для країни рішення, але вони цього не зробили", - заявив Гройсман.

Відео дня

На думку прем'єра, до Верховної Ради дев'ятого скликання мають зайти "нові сили".

Читайте також"Слуга народу" зміцнила позиції, партія Вакарчука - на межі проходження до Ради - свіже опитування

"Було б добре, щоб до парламенту увійшли нові партії. Є "Слуга народу", "Голос", є партія "Українська стратегія Гройсмана", яка об'єднує професіоналів", - додав керівник Кабміну.

При цьому Гройсман висловив упевненість, що парламенту потрібні тільки "нові обличчя", але і досвідчені політики у складі нових політсил.

"Вважаю, що критерій "тільки нові обличчя в парламенті", - не повинен бути визначальним. У нас, з одного боку, молода, з іншого - професійна команда. У нас є історія, і ми можемо відповідати за всі свої успіхи, так і за недоробки", - підсумував прем'єр.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що сподівається на зміну правоохоронної системи з приходом президента Володимира Зеленського, оскільки у попереднього президента не було волі на це.