false

Фракція "Народний фронт" закликає президента Володимира Зеленського невідкладно скликати засідання Ради національної безпеки та оборони України для розгляду питання загроз інформаційній безпеці.

Як передає кореспондент УНІАН, про це голова фракції Максим Бурбак сказав під час Погоджувальної ради керівництва Верховної Ради.

"Минулого тижня сталася подія, яка вимагає реакції державницьких сил парламенту і взагалі адекватних людей в Україні. Пропутінські сили встановили контроль над ще одним телеканалом, продовжуючи захоплювати інформаційний простір країни. Телеканал ZIK відтепер належить оточенню кума Путіна Медведчука, стає інструментом впливу в руках нових власників, які ганебно їздять у кремлівські приймальні попри війну, яка триває 5 років, попри 13 тис. загиблих наших громадян від рук російських бойовиків", - наголосив Бурбак.

Відео дня

Читайте такожПарубій: в руках "проросійської маріонетки" перебувають уже декілька загальноукраїнських каналів

За його словами, ZIK - "третій телеканал у руках російської п’ятої колони".

"Ми повинні усвідомлювати: завтра чи післязавтра таких каналів ставатиме ще більше, якщо відповідальні державницькі сили не намагатимуться протистояти інформаційній окупації", - сказав Бурбак та висловив від імені фракції слова поваги журналістам телеканалу, які подали заяви на звільнення.

"Фракція "Народний фронт" звертається до президента Володимира Зеленського із закликом невідкладного скликання засідання РНБО для розгляду питання загроз інформаційній безпеці. З максимальним інформуванням суспільства про ухвалені рішення", - заявив Бурбак.

Як повідомляв УНІАН, власником телеканалу ZIK став соратник Віктора Медведчука Тарас Козак - член фракції "Опозиційний блок".

Він іде на дострокові парламентські вибори за списком "Опозиційної платформи - За життя", який очолюють кум президента РФ Володимира Путіна Медведчук, а також Юрій Бойко і Вадим Рабінович.

Козак об’єднав три своїх телеканали - ZIK, "112 Україна" та NewsOne - в медіахолдинг під назвою "Новини".