Володимир Путін / REUTERS

Президент Росії Володимир Путін вважає, що президент України Володимир Зеленський має проявити «політичну волю» для припинення війни на Донбасі.

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це Путін сказав під час «прямої лінії» з росіянами, відповідаючи на запитання про можливість свого першого кроку для зустрічі із Зеленським.

«Талановита людина (Зеленський). Я пам'ятаю його виступ на КВН, десь у 2000-х роках, у середині - все це було талановито й смішно, але те, що ми бачили зараз, - не смішно. Це не комедія. Це трагедія, і якщо він опинився на місці, де він зараз перебуває, - став главою держави, то потрібно цю проблему вирішувати. Тим більше в ході виборчої кампанії він неодноразово про це говорив і зробив це все ядром своєї виборчої кампанії», - сказав Путін.

Відео дня

Читайте також"Офіс президента": Зеленський вирішив переїхати з АП до Українського дому на Хрещатику (відео)

Він вкотре заявив про необхідність переговорів із ватажками терористів «ДНР» і «ЛНР».

«Зараз що відбувається? У Парижі він заявив, що не збирається розмовляти із сепаратистами, з представниками цих самих невизнаних республік. А як тоді вирішити ось цю проблему? В сучасній історії немає жодного прикладу, коли конфлікти подібного роду вирішувалися без прямого діалогу між конфліктуючими сторонами. Це просто неможливо», - заявив президент РФ.

При цьому він стверджує, що українська армія нібито посилила обстріли на Донбасі.

Крім того, Путін згадав про блокаду тимчасово окупованих територій, яка, за його словами, суперечить Мінським угодам.

«Нічого не робиться. Нічого не відбувається. Блокада лише посилюється. Кроки назустріч - це найпростіше: потрібна політична воля з боку українського керівництва», - сказав Путін.

Раніше президент України Володимир Зеленський на спільній з президентом Франції Еммануелем Макроном прес-конференції в Парижі наголосив, що Україна не готова до переговорів з бойовиками ОРДЛО, а продовжуватиме діяти в рамках Мінського процесу.