Суд вирішив не відновлювати на посаді екс-голова "Укртранснафти" Лазорко / zn.ua

ООкружний адміністративний суд Києва відмовився поновлювати на посаді колишнього голову правління компанії "Укртранснафта" Олександра Лазорка, повідомляє видання enkorr.

Суд повернув без розгляду всі шість заяв про заходи для забезпечення позову, які подав Лазорко в період з 6-го до 10 червня.

У визначенні суду, опублікованому в Єдиному реєстрі судових рішень 12 червня, йдеться, що забезпечувальні заходи, про які просив Лазорко, складаються з кількох пунктів.

Відео дня

Читайте також«Укртранснафта» розповіла про поточну ситуацію з «брудною» російською нафтою

Зокрема, він вимагав негайно заборонити чинному генеральному директору "Укртранснафти" Миколі Гавриленку виконувати обов'язки глави компанії та зупинити дію всіх записів в реєстраційну справу держкомпанії після 19 березня 2015 року.

Окрім того, Лазорко хотів зобов'язати Міністерство юстиції негайно зареєструвати його як керівника "Укртранснафти" з правом підпису.

Після цього топменеджер подав до суду п'ять позовів без забезпечувальних заходів. Один із них він відкликав після того, як автоматизована система розподілила справу на суддю Марину Бояринцеву, йдеться в іншому визначенні суду.

Видання enkorr зазначає, що позивачі практикують подання кількох ідентичних за змістом позовів із метою вибрати "потрібного" суддю серед тих, кого визначить автоматична система.

"За такою схемою, як правило, позивач вибирає лояльного суддю, згодом відкликаючи решту позовів", – пише enkorr.

Лазорко очолював "Укртранснафту" із 2008 року. У березні 2015 року наглядова рада компанії тимчасово відсторонила його від виконання обов'язків голови правління, а в серпні акціонери "Укртранснафти" вирішили припинити його повноваження.

Ці події стали початком конфлікту бізнесмена Ігоря Коломойського з вищим керівництвом держави, який у підсумку призвів до його звільнення з посади голови Дніпропетровської області.

У вересні Лазорка, якого підозрюють у привласненні коштів в особливо великих розмірах, оголосили в розшук. За даними МВС, він переховувався з 18 серпня 2015 року.

У листопаді того самого року Коломойський заявив, що колишній глава "Укртранснафти" оформляє політичний притулок у Лондоні.

У квітні "Громадське" звернуло увагу, що файл про розшук Лазорка зник із бази даних Міністерства внутрішніх справ України.