Парубій відповів Зеленському, що проводити позачергове засідання парламенту неможливо - тільки позачергову сесію / фото УНІАН

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій заявляє, що проводити позачергове засідання парламенту неможливо - лише позачергову сесію. Про це йдеться у повідомленні на сторінці Парубія у Facebook.

Читайте такожВР завтра не збиратиметься на ініційоване Зеленським засідання – джерело

"Президент України Зеленський звернувся до мене з проханням про скликання позачергового засідання Верховної Ради України. Однак скликання такого засідання не передбачено законом, адже Регламент Верховної Ради України передбачає можливість скликання позачергового пленарного засідання у невідкладних випадках у період між пленарними засіданнями під час сесії Верховної Ради України. Оскільки останнє пленарне засідання 10-ї сесії Верховної Ради України VIII скликання, відповідно до календарного плану, відбулося 12 липня, у мене є єдина передбачена законодавством можливість - скликати на вимогу президента України позачергову сесію Верховної Ради України", - пояснив голова ВР.

Відео дня

Так, повідомив Парубій, він звернувся до президента з проханням "привести свій лист до Верховної Ради у відповідність до вимог закону".

Як повідомляв УНІАН, президент Володимир Зеленський ініціює позачергове засідання Верховної Ради на 18 липня для ухвалення трьох законопроектів: про уточнення підсудності Вищого антикорупційного суду України і зосередження його роботи виключно на топ-корупції, про відновлення кримінальної відповідальності за незаконне збагачення і про відтермінування застосування штрафних санкцій за порушення порядку ввезення транспортних засобів на митну територію України.