Лукашенко запрошує Зеленського Білорусь / REUTERS

Президент Білорусі Олександр Лукашенко в телефонній розмові запросив президента України Володимира Зеленського відвідати Білорусь.

Читайте такожЛукашенко амністував кілька тисяч в'язнів

Як повідомляється на сайті президента РБ, Лукашенко запросив Зеленського відвідати Білорусь у будь-який час і в будь-якому форматі. Президент України запрошення із задоволенням прийняв.

Відео дня

Крім того, Зеленський ще раз підтвердив запрошення, озвучене раніше на адресу білоруського лідера – відвідати Україну в рамках ІІ Форуму регіонів Білорусі та України, який відбудеться в жовтні цього року в Житомирі. Лукашенко запрошення прийняв.

Зеленський також докладно розповів Президенту Білорусі про ситуацію на Донбасі і подякував за організацію ефективного переговорного майданчика в Мінську. Лукашенко запевнив, що Мінськ продовжить і надалі докладати всіх зусиль для врегулювання ситуації в регіоні і Україна завжди може розраховувати на Білорусь як країну - прихильницю мирних ініціатив.

Лідери обговорили також питання економічного співробітництва і торгівлі. Ще однією темою розмови стало взаємодія та забезпечення національної безпеки обох країн в енергетичній сфері.

Раніше Зеленський запропонував президенту РФ Володимиру Путіну провести переговори в Мінську. Президент Білорусі Олександр Лукашенко підтримав пропозицію Зеленського.