Коломойський розповів, як Зеленський "дозрівав" до президентства / фото УНІАН

Бізнесмен Ігор Коломойський заявив, що Андрій Богдан в 2016 році пропонував Володимиру Зеленському балотуватися на довибори в Раду, але той відмовився.

Про це Коломойський заявив в інтерв'ю російському РБК.

"Богдан розповідає, що в 2015-му, після виходу на екрани (серіалу "Слуга народу", - ред.) він сказав Зеленському, мовляв, давай вже у президенти. Але я підозрюю, що у нього вже були свої плани. Ближче до літа 2016 року Богдан Зеленському пропонував балотуватися на довиборах в Раду. Але той відмовився і сказав, що не хоче бути одним з цього старого стада баранів", - заявив він.

Відео дня

На думку бізнесмена, серіал «Слуга народу» і подальша ідея з виборами прийшла в голову Зеленському ще на етапі написання сценарію.

"Це йому (Зеленському. - ред.) прийшло в голову. Моя підозра, що, коли він задумував знімати серіал і писався сценарій, йому прийшла вже ця ідея. Він вийшов на екран в 2015 році, значить, це був 2013 або 2014 рік", - заявив Коломойський.

У той же час, на його думку, Зеленський прийняв остаточне рішення про похід у владу влітку 2018 року.

"У 2017 році, коли вийшов другий сезон серіалу, ми про це впритул говорили. Але він ще не прийняв рішення, тому що сім'я, дружина, діти, батьки — і все не так просто. Для себе остаточне рішення він, думаю, прийняв минулого літа. Тепер, якщо відмотувати назад, я так думаю, що, коли [Юрій] Костюк писав сценарій, вірус президентства почав гуляти в їхніх розумах. У підсумку красиво вийшло", - заявив бізнесмен.