Правоохоронці завершили розслідування про незадекларовані статки Насалика / фото УНІАН

Завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом внесення міністром енергетики та вугільної промисловості України Ігорем Насаликом недостовірних відомостей до декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2015-2018 роки.

Про це повідомила прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

"Після ознайомлення сторони захисту з матеріалами досудового розслідування буде вирішене питання щодо направлення вказаного провадження до суду", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Читайте також"Не дєлайте мнє нєрви": Насалик відповів на підозру від НАБУ

Як повідомляв УНІАН, у 2014 році Насалик, за даними слідства, отримав у позику 1,249 мільйона доларів від фізичної особи, проте в порушення вимог закону «Про запобігання корупції», не відобразив вказану інформацію у щорічних деклараціях.

9 липня детективи Національного антикорупційного бюро України повідомили Насалику про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ст. 366-1 Кримінального кодексу України (подання суб’єктом декларування завідомо недостовірних відомостей у декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, передбаченої законом України «Про запобігання корупції»).

Санкція статті передбачає покарання у виді штрафу від 2 тисяч 500 до 3 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадських робіт на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин, або позбавленням волі на строк до двох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.