У Мінкульті заперечують причетність його посадових осіб до скандалу з Гримчаком / фото cultua.info

Міністерство культури України заявляє про непричетність своїх посадових осіб до справи щодо вимаганням хабара з боку заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Юрія Гримчака і його помічника.

Про це йдеться у роз’ясненні міністерства.

«З 1 січня 2019 року, зі вступом в дію змін до чинного законодавства, на період до затвердження у встановленому порядку історико-архітектурного опорного плану, Мінкультури не має жодних правових підстав погодження будь-якого нового будівництва на території історично населених місць, у тому числі, м. Києва», - йдеться в роз’ясненні.

Відео дня

Читайте такожСтежили понад місяць: у СБУ розповіли деталі справи Гримчака

Відтак, як наголошують в Мінкульті, будь-які звинувачення чи підозри щодо зловживань з питань містобудівних перетворень працівниками Мінкультури є «безпідставними, надуманими та такими, що не базуються на жодній з норм права».

Як повідомляв УНІАН, 14 серпня правоохоронці затримали заступника глави МінТОТ Гримчака і його помічника під час одержання хабара.

«Затримані вимагали хабар на суму 1,1 млн доларів США від підприємця за нібито сприяння у прийнятті рішень особами, уповноваженими на виконання функцій держави. Під час одержання частини коштів у розмірі 480 тис. дол. вони були затримані «на гарячому», - зазначили в СБУ.

Своєю чергою, журналіст Юрій Бутусов повідомив на своїй сторінці в Facebook, що арешт Гримчака санкціонував генеральний прокурор Юрій Луценко. «Згідно з матеріалами справи, повідомляють джерела, Гримчак використовував свої зв'язки з керівництвом іншого міністерства - Управління охорони культурної спадщини та заповідників Міністерства культури. Це управління, яке очолює Олександр Єпіфанов, давно відоме торгівлею дозволами на будівництво в історично цінних місцях, насамперед у Києві. Якщо такого дозволу немає - будівництво незаконне. Начебто один підпис, а як же дорого він коштує. Гримчак виступив посередником у вирішенні корупційного питання», - зазначив Бутусов.

Сьогодні, 15 серпня, у МінТОТ заявили, що затримання Гримчака не стосується діяльності цього міністерства.