Юрій Гримчак виступив посередником у вирішенні корупційного питання / фото УНІАН

Заступник міністра з питань окупованих територій Юрій Гримчак затриманий при отриманні хабара в 480 тисяч доларів.

При цьому це був перший внесок, усього Гримчак вимагав за свої послуги від одного із забудовників 1,1 мільйона доларів. Про це головний редактор Цензор.нет Юрій Бутусов пише на своїй сторінці в Facebook.

"Один із найбільш вражаючих моментів - генеральний прокурор Юрій Луценко, у якого Гримчак працював помічником свого часу, виявляється, санкціонував арешт. І сам одразу після затримання заявив у фейсбуці, що підстави для затримання і пред'явлення підозри є! Блискавична швидкість - яка говорить про якусь переконливу доказову базу. Генеральна прокуратура, яка взяла участь у затриманні, інформацію не "злила", - пише журналіст.

Відео дня

Читайте також"Соромно за нього": Луценко показав фото затримання Гримчака за мільйонний хабар

Згідно з матеріалами справи, повідомляють джерела Цензор.нет, Гримчак використовував свої зв'язки з керівництвом іншого міністерства - Управління охорони культурної спадщини та заповідників Міністерства культури.

"Дане управління, яке очолює Олександр Єпіфанов, давно відоме торгівлею дозволами на будівництво в історично-цінних місцях, насамперед у Києві. Якщо такого дозволу немає - будівництво незаконне. Начебто один підпис, а як же дорого він коштує. Гримчак виступив посередником у вирішенні корупційного питання", - пише Бутусов.

Операцію по Гримчаку проводила СБУ, потім підключили НАБУ, а також управління спецрозслідувань Генеральної прокуратури.

"Це не остання підозра, яка буде пред'явлена по цій справі", - підсумував Бутусов.

Як повідомляв УНІАН, заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Юрій Гримчак та його помічник у середу, 14 серпня, були затримані за вимагання хабаря.

Одна зі статей, за якою Гримчака підозрюють у скоєнні злочину, - ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою, - карається позбавленням волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна).

Раніше дружина Юрія Гримчака на сторінці в Facebook повідомила, що прокурори проводять обшук у квартирі заступника міністра і хочуть його затримати.