Богдана хочуть допитати в НАБУ / фото УНІАН

Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник заявляє, що Бюро планує допитати керівника Офісу президента Андрія Богдана після заяви про прихід представника нібито від одного зі «смотрящих» Києва з пропозицією розділити незаконно отримані бюджетні гроші столиці навпіл за збереження на посаді голови Київської міської державної адміністрації Віталія Кличка.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Ситник сказав журналістам.

Він зазначив, що міський голова Києва Віталій Кличко вже приходив на допит.

Відео дня

Водночас, він сказав, що планується допит керівника Офісу президента Андрія Богдана.

Читайте також"10% від суми хабара": у Зеленського хочуть виплачувати винагороду викривачам корупції

"Планується допит. Без показів Богдана в принципі там нема що розслідувати. Якщо він розкаже, то будемо рухатися далі", - заявив Ситник.

При цьому, він не сказав, коли відбудеться такий допит.

Як повідомляв УНІАН, 30 липня керівник Офісу президента України Андрій Богдан на прес-конференції заявив, що до нього приходив представник нібито від одного зі «смотрящих» Києва і пропонував розділити незаконно отримані бюджетні гроші столиці навпіл за збереження на посаді голови КМДА Віталія Кличка.

1 серпня мер Києва Кличко звернувся до НАБУ з проханням перевірити заяву голови Офісу президента Богдана про спробу підкупу в його інтересах.

5 серпня НАБУ відкрило справу щодо можливої спроби підкупу Богдана за збереження на посаді голови КМДА Віталія Кличка.

9 серпня директор НАБУ Артем Ситник анонсував найближчим часом допит Кличка у справі щодо можливої пропозиції 20 млн доларів хабара керівнику Офісу президента Богдану за збереження на посаді.

Кличко 14 серпня свідчив у НАБУ у кримінальному провадженні, яке відкрили за його зверненням у зв’язку з заявою керівника Офісу президента Андрія Богдана.

У своєму коментарі мер Києва зазначив, що подібні висловлювання керівника Офісу президента підлягають перевірці в рамках досудового розслідування, оскільки можуть свідчити про вчинення кримінальних правопорушень.

«Дивує одне: чому пан Богдан, юрист за фахом, не звернувся одразу до правоохоронних органів, а пішов з «яскравими» заявами на прес-конференцію? Я, як і все суспільство, хочемо знати: якщо таке трапилося насправді, хто звертався, від чийого імені і з якою пропозицією? Прізвища, суми, умови і чи отримала посадова особа неправомірну вигоду», - сказав Кличко.