Андрій Богдан / REUTERS

Керівник Офісу президента України Андрій Богдан заявив, що до нього приходив представник нібито від одного зі "смотрящих" Києва і пропонував розділити незаконно отримані бюджетні гроші столиці навпіл за збереження на посаді голови КМДА Віталія Кличка.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив на брифінгу в Києві.

«Декілька днів тому на мене виходив один із адвокатів, який представився адвокатом одного з таких «смотрящих», який заважає пану Кличку ефективно управляти містом і висловив таку пропозицію, що робота з місцевим бюджетом Київської міської ради та КМДА дозволяє їм отримувати 40 мільйонів доларів США на рік. Попросив не чіпати все-таки голову КМДА і запропонував цей бюджет поділити навпіл», - заявив він.

Відео дня

Читайте такожКличко розповів про дві зустрічі з Зеленським і декілька – з Богданом

«На жаль, оскільки я не був готовий до такої зустрічі, мені не вдалося зафіксувати такі дані», - зауважив він, додавши, що звернеться з цього приводу до правоохоронних органів.

Як повідомляв УНІАН, Богдан направив уряду листа, в якому нагадав про необхідність внесення подання про звільнення голови КМДА Кличка.

"Відповідно до закону "Про місцеві державні адміністрації", керівники місцевих державних адміністрацій призначаються президентом України за поданням прем'єр-міністра на строк повноважень президента", - наголосив заступник глави Офісу президента Руслан Рябошапка.

Він нагадав, що Кличка було призначено на посаду голови Київської міськдержадміністрації тодішнім президентом Петром Порошенком у червні 2014 року.

"Відповідно, прем'єр-міністр повинен виконати вимогу закону і внести подання про звільнення голови Київської міської державної адміністрації", - підкреслив Рябошапка.

При цьому він зауважив, що Гройсман вніс подання про звільнення всіх голів місцевих адміністрацій, крім голови КМДА.