Ілюстрація / REUTERS

Координатор організаційної підгрупи Підготовчої депутатської групи Сергій Іонушас повідомив, що орієнтовно завтра має бути готова інформація щодо персонального розміщення депутатів у сесійній залі Верховної Ради.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він оголосив під час заслуховування попереднього звіту організаційної підгрупи на засіданні Підготовчої депутатської групи.

Як зазначив Іонушас, на сьогодні така інформація майже готова.

Відео дня

Читайте такожВ Апараті ВР не виключають втручання "сторонніх осіб" в роботу системи для голосування

“Ми чекаємо інформацію від самовисуванців. Фракції надали всю інформацію до Апарату Верховної Ради. Орієнтовно завтра вже у нас буде відповідний список народних депутатів пофамільно з місцями”, - зазначив він.

Іонушас також повідомив, що було обговорено питання розподілу залів для роботи фракцій, але це питання ще потребує доопрацювання. Водночас попередньо на голосування було винесено пропозицію, що, зокрема, для засідань фракції “Слуга народу” в малому форматі пропонується надати конференц-зал у підвалі ВР.

Крім того, Іонушас зазначив, що було обговорено питання щодо порядку виплати депутатам компенсації витрат на житло і готельні номери. За його словами, відповідний порядок майже готовий і на завтра має бути підготовлений повний його текст.

Парламентарій зазначив, що опрацьовувалося також питання виплат компенсацій за поїздки депутатів, і це питання може бути остаточно підготовлено на завтра.

Також Іонушас нагадав про процедуру підписання новообраними депутатами присяги та отримання посвідчень і нагрудних знаків. За його словами, з Центральною виборчою комісією було узгоджено усі ці моменти.

Так, церемонія підписання депутатами тексту присяги буде виглядати таким чином: для підписання присяги відводиться час до 13.00, підписувати присягу депутати будуть в кулуарах другого поверху біля столів реєстрації. Після підписання депутати здають листи працівникам Апарату, отримують посвідчення і нагрудні знаки, картки для голосування, додаткові та інформаційні матеріали і реєструються для участі у першому пленарному засіданні ВР, яке розпочнеться о 13.00 29 серпня.

Підготовча депутатська група під час перерви узагальнить результати складання присяги і доповість про них перед відкриттям першого засідання.

Іонушас зазначив, що завтра питання щодо розміщення фракцій і секретаріатів фракцій, а також комітетів може бути готове для винесення на голосування.