Завтра Богатирьовій будуть обирати запобіжний захід / Фото УНІАН

Колишня міністр охорони здоров'я часів Віктора Януковича Раїса Богатирьова, яка сьогодні повернулася в Україну, була затримана прикордонниками і передана Нацполіції, проведе ніч в ізоляторі тимчасового утримання.

Про це повідомляє LB.ua, посилаючись на свої джерела.

У Печерському райсуді виданню підтвердили, що Богатирьову привезли в суд для обрання запобіжного заходу. Однак це було після завершення робочого часу. Тому суд не приймав рішення.

Відео дня

За інформацією видання, Богатирьова проведе ніч в Ізоляторі тимчасового утримання Нацполіції на Косогірному провулку, завтра буде суд з обрання запобіжного заходу.

Читайте такожЕкс-голова МОЗ Богатирьова прилетіла в Україну й одразу була затримана

Як повідомлялося, в жовтні 2014 року Богатирьову оголосили у розшук в Україні за підозрою в розкраданні бюджетних коштів на суму 6,5 млн грн у 2012 році під час закупівлі імунобіологічних препаратів, лікарських засобів і медичного обладнання.

З січня 2015 року екс-міністр перебувала у міжнародному розшуку Інтерполу.

Печерський суд Києва заочно обрав Богатирьовій запобіжний захід у вигляді арешту.

У вересні 2016 року директор Департаменту комунікації МВС України Артем Шевченко повідомив, що Інтерпол відмовився від розшуку Богатирьової, «оскільки вони нібито вбачають у переслідуванні політику».

За даними ГПУ, щодо Богатирьової застосовується процедура заочного засудження.

Також нагадаємо, у 2012 році Богатирьова оскандалилася через візит на службовій машині в люксовий бутік Louis Vuitton в центрі Києва.

Пізніше вона попалася на тому, що злітала до США у супроводі двох тілоохоронців, особистого телеоператора та близьких до неї осіб за державний рахунок.