В ОБСЄ вітають звільнення Вишинського з СІЗО / osce.usmission.gov

Представник ОБСЄ зі свободи медіа Арлем Дезір прокоментував судове рішення про звільнення з СІЗО головного редактора «РИА Новости Украина» Кирила Вишинського, закликавши російську сторону звільнити українців Романа Сущенка та Олега Сенцова.

Читайте такожВишинського можуть обміняти на Сущенка – Фейгін

Відповідна заява з'явилася на сайті ОБСЄ. Дезір зазначив, що раніше неодноразово закликав звільнити Вишинського. Він також закликав зняти з нього всі звинувачення на черговому судовому засіданні, яке має відбутися 16 вересня.

Відео дня

«У зв'язку з цим, я також закликаю звільнити всіх затриманих журналістів і авторів у регіоні ОБСЄ, зокрема, Романа Сущенка та Олега Сенцова в Росії», – заявив Дезір.

Як повідомляв УНІАН, затриманому 15 травня 2018 року в Києві Вишинському інкримінують вчинення державної зради та ведення підривної інформаційної діяльності проти України. 4 квітня Подільський районний суд столиці почав розглядати справу Вишинського по суті. 19 липня президент України Володимир Зеленський заявив про готовність до обміну незаконно засудженого в РФ режисера Олега Сенцова, який утримується у російській колонії, на Вишинського.

28 серпня Київський апеляційний суд випустив Вишинського з-під варти під особисте зобов'язання.

У Генеральній прокуратурі України підтвердили інформацію про те, що Кирила Вишинського звільнили з-під варти в рамках процесу з обміну утримуваними особами.