Ілюстрація / REUTERS

Обмін полоненими між Росією і Україною затримується через проблеми, пов'язані з документами.

Таку інформацію з посиланням на свої джерела озвучив російський опозиціонер, колишній депутат Держдуми РФ Ілля Пономарьов, передає «Обозреватель». За його даними, скоро Олег Сенцов та інші українські політв'язні повернуться додому.

Читайте такожСБУ: Дата обміну полоненими між Україною та РФ ще узгоджується

Відео дня

"Мої джерела в Росії кажуть про те, що всіх, кого мали обміняти, доставили до аеропорту. До цього було абсолютно все готово. Наскільки я розумію, частина дійсно вже перебуває на території України", – повідомив Пономарьов.

За його словами, виникли проблеми, пов'язані з документами – "проханнями про помилування та всім іншим".

"Це чутливий момент, тому що підписання будь-яких документів означать визнання російської юрисдикції. Наші хлопці там люди принципові, налаштовані дуже чітко, і жодних поступок робити не хочуть. Думаю, нам треба набратися терпіння. І вони скоро повернуться", – додав Пономарьов.

Він наголосив, що переговори – це дуже конфіденційний, навіть "інтимний" процес, і будь-які публічні заяви можуть вплинути на нього не найкращим чином.

На думку Пономарьова, Кремль подасть історію звільнення українців вигідним для себе чином.

"Їх же не відпустили, їх поміняли на російську агентуру... Путін не говоритиме в Росії, що раніше він вважав Сенцова терористом, а зараз вважає невинно постраждалим. Він як і раніше казатиме, що той злочинець. Але мовляв, "невинних людей в Україні взяли в заручники, а ми своїх не кидаємо" і треба було на них обміняти", – пояснив російський опозиціонер.