Очільник уряду вважає, що мера Києва варто "підсилити" сильним менеджером / фото УНІАН

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук прокоментував рішення про ухвалення подання щодо звільнення Віталія Кличка з посади голови Київської міської державної адміністрації (КМДА).

Читайте такожКличка підловили на брехні: публічно заперечуючи тісні відносини зі Столаром, він піднімав тости за дружбу з ним (відео)Як передає кореспондент УНІАН, на брифінгу по завершенні засідання уряду Гончарук наголосив, що особисто «дуже поважає пана Кличка: він великий чемпіон і людина, яка зробила дуже багато для країни».

«Але я б із задоволенням звільнив не його, а пана Столара (Вадима Столара - УНІАН), наприклад, але формальної посади у цієї людини немає, і тому це зробити було неможливо... Попри те, що це рішення команди, і остаточне рішення буде приймати президент, але в мене немає жодних сумнівів, що в Києві не припинилися корупційна практика, і в Києві досі існують групи впливу, які насправді надто сильно впливають на діяльність адміністрації», - заявив Гончарук.

Відео дня

На його думку, «якщо підсилити пана Кличка сильним головою адміністрації, менеджером, який був би здатний опиратися оцим всім групам впливу, то це дуже гарно відіб’ється на інтересах пересічних киян».

«Особисто я вважаю, що підсилення пана Кличка сильним, хорошим, порядним менеджером - це хороша ідея», - резюмував глава уряду.

Як повідомляв УНІАН, 4 вересня Кабінет міністрів схвалив подання про звільнення Кличка з посади голови КМДА.