Володимир Путін / REUTERS

Президент Росії Володимир Путін заявив, що найближчим часом влада України та влада РФ оголосять про ухвалені рішення щодо обміну утримуваними особами.

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це він сказав на зустрічі з головою політради партії «Опозиційна платформа - За життя» Віктором Медведчуком в рамках Східного економічного форуму у Владивостоку.

Читайте також"Буде масштабним": Путін зробив заяву щодо обміну полоненими між РФ та Україною

Відео дня

Коментуючи згадування Медведчуком українських політв'язнів Станіслава Клиха і Миколи Карпюка, президент РФ зазначив, що стосовно цих фігурантів у Москви «особлива позиція».

«Це складне для нас питання. Ми, безумовно, будемо рухатися в цьому напрямку, і найближчим часом, як і домовилися з чинною офіційною владою в Україні, ми спільно оголосимо про ухвалені рішення», - заявив Путін.

Як повідомляв УНІАН, 21 серпня в московському СІЗО «Лефортово» підтвердили, що до них перевели українських політв'язнів Володимира Балуха, Станіслава Клиха, Миколу Карпюка, Олександра Кольченка і Павла Гриба.

29 серпня з'явилася інформація, що в «Лефортово» етапували українського політв'язня Олега Сенцова.

Крім того, надходила інформація, що мають обміняти українського журналіста Романа Сущенка і 24 моряків.

Також повідомлялося, що обмін між Україною і РФ утримуваними особами має відбутися 29 або 30 серпня. Однак 30 серпня в Офісі президента України зазначили, що процес переговорів щодо обміну полоненими триває. «Процес взаємного звільнення утримуваних осіб триває. Інформація про його завершення не відповідає дійсності. Коли взаємне звільнення утримуваних осіб завершиться, Офіс президента повідомить про це на офіційних каналах», - відзначили в офісі.

При цьому адвокат Рибін раніше висловлював припущення, що обмін може відбутися 3 вересня.