Чубаров прокоментував обмін між Україною і РФ / фото УНІАН

Рефат Чубаров, голова Меджлісу кримськотатарського народу переконаний, що ймовірний обмін затриманими між Україною та РФ без кримських татар, допоможе Росії укріпитися в окупованому Криму.

Про це він написав на сторінці у Facebook.

Читайте такожРосЗМІ назвали нову дату обміну полоненими між Україною та РФ, у списку є Сенцов

Відео дня

За словами Чубарова, дані українських правозахисників свідчать, що на даний час у Росії та в окупованому Криму за сфабрикованими обвинуваченнями в місцях позбавлення волі перебувають 130 громадян України, більшість із яких – кримські татари.

Водночас він назвав прізвища сімох кримських татар, яких російські окупанти незаконно позбавили волі на терміни від 9 до 17 років. Лише у цих семи родинах  без своїх батьків залишилися 28 дітей, наголосив лідер Меджлісу.

Список незаконно ув’язнених постійно поповнюється через системні переслідування та репресії російськими окупантами кримських татар і етнічних українців.

“Ув’язнені в російських тюрмах кримські татари не підлягають обміну, бо російські окупанти оголосили з моменту захоплення ними Криму всіх його мешканців, громадян України, своїми громадянами, зазначив Рефат Чубаров. – А українська влада, погоджуючись із будь-якими форматами обміну/звільнення своїх громадян, які перебувають в заручниках у Росії, але без кримських татар, насправді лише заохочує країну-агресора в його намаганнях укріпитися в тимчасово окупованому Криму”.

Раніше Чубаров закликав новий склад Ради підтримати зміни щодо статусу АР Крим.