Росіяни, які готуються до обміну, вилетіли з "Борисполя" / фото facebook.com/andriy.tsaplienko

Адвокат росіян, які перебувають в Україні, Валентин Рибін заявив, що громадяни РФ, яких Україна передає в рамках обміну, вилетіли з міжнародного аеропорту «Бориспіль».

Читайте такожОбмін полоненими: у Москві сіли два літаки з українською символікою

Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook.

Відео дня

«Вилетіли. Без Руслана», - написав він.

Адвокат мав на увазі громадянина РФ Руслана Гаджиєва, якого, за його даними, раніше виключили зі списку на обмін.

Рибін також опублікував фото, на якому видно, що росіяни відлетіли на російському урядовому літаку Ту-204-300 під номером RSD092, який раніше приземлився в "Борисполі".

Журналіст Джуліан Ропке також опублікував відео, на якому видно, як автобус у супроводі кількох машин під'їжджає до російського літака.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні о 8.45 за київським часом два автобуси в супроводі поліції виїхали з московського СІЗО «Лефортово», ймовірно, в автобусах перебували українські полонені. Вірогідно, кортеж поїхав в аеропорт «Внуково-2», де знаходиться урядовий термінал.

Адвокат Марк Фейгін повідомив, що, за його даними, Росія повинна звільнити 35 українців: 24 військовополонених моряків і 11 політв'язнів: Олега Сенцова, Романа Сущенка, Євгена Панова, Олександра Кольченка, Станіслава Клиха, Миколу Карпюка, Павла Гриба, Олексія Сизоновича, Володимира Балуха, Едема Бекірова і Артура Панова.