Фейгін вважає, що з виходом Сущенка на свободу мало що змінилося / фото: kievpravda.com

Адвокат Марк Фейгін заявив про наміри подальшого оскарження справи незаконного засудження в Росії українського журналіста Романа Сущенка.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив сьогодні на спільній з Сущенком прес-конференції в Києві.

Читайте такожСущенко: спецслужб РФ близько року готували "брутальну операцію" з мого затримання

Відео дня

«Мало що змінилося і тепер з виходом Романа на свободу. Ми будемо і далі оскаржувати кейс, за яким Романа засудили. У нас залишається і внутрішньонаціональна юрисдикція Росії, щоправда, без будь-яких перспектив, враховуючи, що суду в Росії немає. Але тим не менш, і деякі міжнародні судові інстанції, можливо, за окремими нашими скаргами почнуть розглядати все, що відбувалося», - заявив адвокат.

На думку Фейгіна, звільнення Сущенка – це «політичний компроміс», оскільки процесуальна сторона «мало кого цікавила», як і в інших справах усіх 11 виданих Україні політв'язнів.

«Цей політичний компроміс передбачає певні кроки в подальшому, які повинні сприяти звільненню інших політв'язнів. Це, ймовірно, треба буде сполучати з інтересами державної влади в Україні, щоб не нашкодити політв'язням, які там залишилися», - додав адвокат.

Як повідомляв УНІАН, ФСБ Росії 30 вересня 2016 року затримала в Москві кореспондента «Укрінформу» Сущенка, назвавши його співробітником української розвідки, і звинуватила у шпигунстві.

4 червня 2018 року Московський міський суд засудив Сущенка до 12 років колонії суворого режиму. 12 вересня Верховний суд РФ визнав цей вирок законним.

7 вересня 2019 року в рамках обміну утримуваними особами з РФ в Україну повернулися 24 українські військовополонені моряки і 11 політв'язнів: Роман Сущенко, Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Володимир Балух, Станіслав Клих і Микола Карпюк, Олексій Сизонович, Павло Гриб, Едем Бекіров, Євген Панов, Артур Панов.