Разумков прокоментував розпуск ЦВК / фото facebook.com/Дмитрий Разумков

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков пояснив необхідність розпуску Центральної виборчої комісії.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Разумков сказав під час виступу на 16-й щорічній зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії (YES) у Києві.

Він заявив, що рішення щодо формування нового складу ЦВК буде "прийматися найближчим часом".

Відео дня

Читайте такожОПОРА відреагувала на розпуск ЦВК

"Щодо кандидатур, поки що зарано говорити", - заявив Разумков.

"Я впевнений, що буде непоганий склад Центральної виборчої комісії, але наперед забігати не буду", - сказав спікер парламенту.

Також він сказав, що до розпущеного складу ЦВК "були питання", в першу чергу, під час виборів президента. "Парламентські вибори були більш спокійними, але теж були деякі питання до окремих членів виборчої комісії", - додав він.

"Сьогодні це хтось пов'язує з майбутніми виборами. Дійсно, вибори будуть. Наступні вибори починаються після того, як закінчуються попередні - місцеві, парламентські, президентські, і треба зробити так, щоб ці вибори були прозорі, чесні, і ні в кого не викликало питань і дискусій щодо їх легітимності", - заявив Разумков.

При цьому у нього запитали щодо проведення місцевих виборів на окупованих територіях Донбасу.

"Це ніяк не пов'язано з роботою Центральної виборчої комісії. Я впевнений, що вчора Пристайко пояснював свою позицію і вона зрозуміла, що вибори на території України повинні відбуватися за законами України", - наголосив Разумков.

Як повідомляв УНІАН, 13 вересня міністр закордонних справ Вадим Пристайко заявив, що Україна не буде проводити "фейкові вибори" на окупованих територіях.

“У нас є одна тільки одна Україна, і ми хотіли би, щоб вибори пройшли одночасно на території всієї країни - за нашими правилами... Щоб був допуск партій та медіа, щоб була безпека на дільницях. Щоб люди могли чесно та відкрито зробити свій висновок - хто має представляти їх в локальних місцевих громадах", - наголосив міністр.

Пристайко зазначив, що головне завдання - зробити так, щоб вибори відбулися вже на звільненому Донбасі.