Пристайко: завдання - щоб вибори відбулися вже на звільненому Донбасі / фото УНІАН

Міністр закордонних справ Вадим Пристайко заявив, що Україна не буде проводити "фейкові вибори" на окупованих територіях.

Про це міністр заявив в ефірі одного з українських телеканалів, коментуючи свої попередні заяви щодо місцевих виборів на тимчасово окупованих територіях Донбасу.

“У нас є одна тільки одна Україна, і ми хотіли би, щоб вибори пройшли одночасно на території всієї країни - за нашими правилами... Щоб був допуск партій та медіа, щоб була безпека на дільницях. Щоб люди могли чесно та відкрито зробити свій висновок - хто має представляти їх в локальних місцевих громадах", - наголосив міністр.

Відео дня

Читайте такожВерховна Рада розпустила ЦВК

Пристайко зазначив, що головне завдання - зробити так, щоб вибори відбулися вже на звільненому Донбасі.

"Наша з вами задача, щоб ці вибори відбулися так, як вони мають відбутися. Якщо ми до 2020 року зможемо зробити, щоб окупант пішов з нашої землі, це і буде той ідеал, про який я сьогодні й казав. Наша задача - зробити так, щоб цей час наблизився. Ми не збираємось проводити ще багато "фейкових виборів", які вже були на тій території, яка все ще знаходиться під контролем окупантів", - підкреслив він.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 13 вересня, президент Володимир Зеленський наголосив, що місцеві вибори на тимчасово окупованих територіях Донбасу можуть проводитися лише після виведення російських військ та за українським законодавством.