Андрія Гевка пропонують на посаду члена ЦВК / фото УНІАН

У партії «Голос» запропонували кандидатуру Андрія Гевка на посаду члена Центральної виборчої комісії.

Про це йдеться у повідомленні на сайті політичної сили.

Читайте такожЖурналісти дізналися імена кандидатів на посаду глави ЦВК

Відео дня

«З боку партії «Голос» на посаду члена Центральної виборчої комісії запропоновано Андрія Гевка, експерта в питаннях виборчого процесу, який має досвід роботи в партійному будівництві та досвід в сфері державного управління», - йдеться у дописі.

Зазначається, що Гевко - один з авторів навчальних матеріалів для членів виборчих комісій в системі онлайн-навчання «Виборком», а також один з авторів навчальних матеріалів для працівників органів ведення Державного реєстру виборців (2009 рік), які були створені за підтримки Координатора проектів ОБСЄ в Україні.

У той же час у партії «Голос» закликають президента України оприлюднити кандидатури на посади членів ЦВК, які були запропоновані депутатськими фракціями.

«Минулого тижня ініціатори відставки Центрвиборчкому заявляли про «політичну упередженість» та «недостатню виваженість» ЦВК. Партія «Голос» не погоджується з таким формулюванням, і тому голосувала проти відставки Комісії», - зауважили у «Голосі».

Однак, додали у політсилі, після рішення парламенту Центрвиборчком необхідно сформувати знову. «Тож закликаємо президента подати до ВРУ, в строк передбачений законом, перелік кандидатур, який відповідатиме критеріям професіоналізму та неупередженості. Ми наполягаємо на максимальній прозорості при формуванні персонального складу ЦВК та вимагаємо завчасного оголошення кандидатів, що дасть можливість провести аналіз їх попередніх дій та заяв», - наголосили в партії.

Як повідомляв УНІАН, 13 вересня парламент ухвалив постанову про дострокове припинення повноважень всього складу Центральної виборчої комісії.

У постанові сказано, що, відповідно до пункту 21 частини 1 статті 85 Конституції України і статті 311 закону «Про Центральну виборчу комісію», та, зважаючи на вмотивоване подання президента, Верховна Рада постановляє припинити достроково повноваження всього складу ЦВК.

З посад звільнено членів ЦВК Аллу Басалаєву, Наталію Бернацьку, Михайла Вербенського, Олега Діденка, Андрія Євстігнєєва, Ірину Єфремову, Ольгу Желтову, Олега Конопольського, Світлану Кустову, Ольгу Лотюк, Катерину Махніцьку, Віталія Плукаря, Євгена Радченка, Тетяну Сліпачук, Леонтія Шипілова і Тетяну Юзькову.

16 вересня голова Верховної Ради Дмитро Разумков висловив сподівання вже цього тижня буде готовий повний перелік кандидатур до складу ЦВК.