Наразі розгляд зазначеного законопроекту відклали / фото УНІАН

Законопроект №1210 несе втрати для місцевих бюджетів і може стати глобальним програшем України.

Таку оцінку законопроекту у частині змін оподаткування видобутку руди дав член депутатської фракції політичної партії ВО «Батьківщина» Андрій Ніколаєнко під час останнього пленарного засідання, пише 5 канал.

«Це може взагалі зробити видобуток збитковим. На короткий термін можна виграти якихось пару мільярдів до бюджету, але глобально програти в робочих місцях та інших надходженнях до місцевих бюджетів», – зазначив парламентар.

Відео дня

Розгляд зазначеного законопроекту відклали. На думку політиків, це може означати шанс відкликати проект закону, зважаючи на його скандальність.

Про прогалини та недоліки в ньому не раз заявляли представники ЄБА, Американської торговельної палати, міжнародні та українські експерти та виробники.

«Те що пропонується зараз – це широка база оподаткування і широкі рентні платежі. Такого підходу немає у жодній країні світу. Якщо так залишити, це сильно вдарить по ГМК і зробить його продукцію неконкурентною. Як наслідок, ми втратимо експорт і валютну виручку. Наші міжнародні ринки захоплять росіяни», – сказав Магомедов.

Робота над законопроектом 1210 має продовжитись у профільних комітетах та робочих групах, вважають депутати. На одному з таких голова профільного комітету Данило Гетьманцев запевнив бізнес, що всі компроміси з виробниками та профільними асоціаціями обов’язково буде знайдено. У свою чергу, Держрегуляторна служба визначила понад десять пунктів законопроекту як загрозливі як для малого, так і для великого бізнесу.