Зеленський підтримує поділ функцій мера Києва і голови КМДА / president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський заявляє, що планує поспілкуватися з Київським міським головою Віталієм Кличком перед звільненням його з посади голови Київської міської державної адміністрації.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час прес-марафону.

Читайте такожУкраїну влаштовує будь-яка дата для зустрічі "нормандської четвірки" - Зеленський

Відео дня

"Просто ще не звільнив. Думаю про це... Я обов'язково буду спілкуватись з мером паном Кличко перед тим, як я вирішу його звільнити", - сказав глава держави.

Зеленський також додав, що підтримує розділення функцій мера Києва та голови КМДА та новий законопроект про столицю.

Як повідомляв УНІАН, 24 липня керівник Офісу президента України Андрій Богдан направив міністру Кабінету міністрів лист з проханням щодо подання на звільнення Кличка з посади голови КМДА.

"Відповідно до закону "Про місцеві державні адміністрації", керівники місцевих державних адміністрацій призначаються президентом України за поданням прем'єр-міністра на строк повноважень президента", - наголосив тодішній заступник керівника Офісу президента Руслан Рябошапка.

Він нагадав, що Кличка було призначено на посаду голови КМДА тодішнім президентом України Петром Порошенком у червні 2014 року. "Відповідно, прем'єр-міністр повинен виконати вимогу закону і внести подання про звільнення голови Київської міської державної адміністрації", - підкреслив Рябошапка.

Кличко вважає антиконституційними дії з позбавлення його повноважень голови КМДА.

28 серпня у прес-службі Кличка повідомили, що народні депутати Верховної Ради VIII скликання від різних фракцій звернулись до КСУ з конституційним поданням щодо надання офіційного тлумачення Основного Закону у частині здійснення місцевого самоврядування і державної влади в столиці.

4 вересня Кабінет міністрів схвалив подання про звільнення Кличка з посади голови КМДА і направив його до Офісу президента.