Супрун звинуватила прем’єра Олексія Гончарука у тому, що він дозволив "легітимізували рейдерське захоплення МОЗ" / фото УНІАН

Кабінет міністрів на закритому засіданні звільнив держсекретаря МОЗ Артема Янчука та призначив на його місце Інну Солодку.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила екс-очільник МОЗ Уляна Супрун.

Читайте такожНова глава МОЗ потролила Супрун: "Я не фахівець з ерекції"

Відео дня

«Щойно на закритому засіданні уряду Зоряною Скалецькою було з голосу винесено питання про звільнення державного секретаря МОЗ України Артема Янчука, який з середи перебуває у декретній відпустці, і покладання його обов’язків на Інну Солодку», - написала вона.

Супрун нагадала, що Солодка раніше очолювала юридичний департамент Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру, а також була колегою Андрія Пивоварова - очільника юридичної служби МОЗ при Раїсі Богатирьовій.

«По суті уряд сьогодні звільнив чоловіка, який перебуває у декретній відпустці і доглядає трьох дітей… Але комусь дуже треба, щоб обов’язки державного секретаря виконувала людина, яка працює в міністерстві лише декілька тижнів і формально очолює Службу державного секретаря. Тому його було звільнено в суботу ввечері у супертаємному режимі з порушенням законодавства», - зазначила вона.

Також Супрун звинуватила прем’єра Олексія Гончарука у тому, що він дозволив «легітимізували рейдерське захоплення Міністерства охорони здоров’я України».

«І перестаньте всюди публічно комунікувати про продовження медичної реформи. Ваші дії абсолютно розходяться з деклараціями», - підсумувала екс-міністр охорони здоров’я.

Як повідомляв УНІАН, радник президента Володимира Зеленського Михайло Радуцький заявив, що команда "Слуги народу" не збирається скасовувати введені в дію етапи медичної реформи.