Зеленський намагається зробити все можливе для проведення зустрічі в «нормандському форматі» / фото УНІАН

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко сподівається, що зустріч в «нормандському форматі» відбудеться у листопаді.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час Години запитань до уряду в парламенті.

Читайте такожЗеленський вважає передчасними розмови про застосування "формули Штайнмаєра"

Відео дня

Пристайко зазначив, що президент Володимир Зеленський намагається зробити все можливе для проведення зустрічі в «нормандському форматі».

«Ми сподіваємося, що наступного місяця ця зустріч відбудеться, і ми з вами станемо свідками готовності просуватися на всіх чотирьох напрямках, які начертані в Мінських домовленостях», - сказав міністр.

Зазначимо, що раніше Київ розраховував на проведення "нормандської" зустрічі ще в кінці вересня, але тоді так і не вийшло її організувати через відмову погоджувати "формулу Штайнмайєра" в Мінську.

Потім були очікування від жовтня. У підсумку після її узгодження був відкритий шлях до зустрічі лідерів Франції, Німеччини, Росії та України. Але тепер проблемним моментом стало гальмування розведення військ в Золотому і Петровському.

Так, наприклад, голова комітету Верховної Ради з питань зовнішньої політики і міжпарламентського співробітництва, нардеп від "Слуги народу" Богдан Яременко називав розведення військ одним з обов'язкових умов для проведення зустрічі в "нормандському форматі.

Водночас Пристайко говорив, що підсумковий документ "нормандського" саміту ще не узгоджений. Він уточнив, що поки узгоджена лише частина, що стосується "формули Штайнмайєра".