Уряд хоче скасувати обов'язкову публікацію законів та постанов для набуття ними чинності / фото УНІАН

У Кабінеті міністрів України ініціюють скасування обов'язкової публікації законів, постанов та інших офіційних рішень у газеті «Урядовий кур'єр» та «Голос України». Зараз закони та інші акти набувають чинності лише після того, як їх опублікують в офіційній пресі уряду та парламенту.

Про це повідомив міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет.

«Зараз, щоб якийсь закон або постанова вступили в силу, вони повинні бути надруковані в газетах «Голос України» або «Урядовий Кур'єр». Ми пропонуємо публікувати закони та інші акти на офіційних сайтах, а не на папері, як і личить в XXI столітті», — повідомив Дубілет.

Відео дня

Читайте такожУряд хоче скасувати обов'язковий друк законів в «Урядовому кур'єрі»

Він зазначив, що напередодні після ухвалення Радою одного з важливих законопроєктів офіційні видання уряду не опублікували його через те, що він просто не помістився у випуску. Через це урядовцям довелося відкласти запровадження низки запланованих закладів.

Для того, аби скасувати обов'язкову публікацію законопроєктів у пресі уряду та Ради потрібно ухвалити закон. Проєкт цього закону вже подали до парламенту.

«Після того, як Рада ухвалить цей закон будемо обговорювати із суспільством подальшу долю цих друкованих видань», — повідомив Дубілет.

Також в уряді сподіваються, що скасування необхідності друкувати законопроєкти та інші акти о офіційних ЗМІ дозволить державі зекономити кошти.

Раніше в уряді анонсували запуск електронного студентського квитка та водійських посвідчень. Допомогти з цим проєктом державі має ПриватБанк.

Напередодні прем’єр-міністр Олексій Гончарук заявляв, що з 1 жовтня Україна має повністю відмовитися від паперового документообігу. Згодом в уряді уточнили, що відмовляться від обміну паперовими документами між відомствами, а не паперового документообігу загалом.