Качура пройшов тест на поліграфі / Скріншот

Народний депутат від фракції «Слуга народу» Олександр Качура сьогодні пройшов тест на детекторі брехні, щоб зняти із себе звинувачення в корупції.

Він став першим депутатом з усієї фракції, хто пішов на допит, повідомляє Facenews.

«Поліграф показав, що бабки я не брав і не причетний до схем. Офіційні документи до кінця дня опублікую», - написав у своєму Facebook Качура.

Відео дня

Зокрема, нардеп відповів на запитання про те, чи отримував гроші за лобіювання законопроекту 2047-1  та чи входить до групи будь-кого з олігархів.

Також він опублікував відео самої процедури:

Як боротьба з мафією оцінювачів довела Качуру до поліграфа

Депутат Олександр Качура був одним з головних ініціаторів законопроекту №2047-1, яким пропонується зробити неможливим заниження оцінювачами вартості нерухомості, а також знищується монополія для входу нових електронних майданчиках на цей ринок.

У недавньому інтерв'ю «Цензор.НЕТ» Качура заявив, що категорично налаштований побороти мафію оцінювачів (законопроект №2047 саме лобіює їх).

«Ще коли я був адвокатом, я боровся з оцінювачами. Оціночна мафія – це окрема історія в нашій країні, - говорить парламентарій і додає. - Якщо оцінювачі так сказилися, то я розумію, що я на правильному шляху. І я приберу цей пострадянський клас, цю мафію».

Він наполягає на тому, що необхідно прибрати людський фактор з усієї процедури, тому що за «додаткову плату» самі ж оцінювачі занижують вартість нерухомості.

«Мене просто дискредитують, щоб повернути все в 90-ті роки і заробляти мільйони доларів на заниженні оцінки. Оцінювачі кажуть, що їх 30 тисяч. Насправді, менше тисячі. Я своїм законопроектом прибираю оцінювача з процесу, людина одразу йде до нотаріуса, той заходить на портал, вбиває інформацію, вбиває дані й отримує звіт. Зараз у цих майданчиків монопольний ринок, так давайте запустимо ще 20 або 30, і нехай вони конкурують. І вартість знизиться. Або давайте всі майданчики закриємо і створимо одну державну», - резюмує Качура.

Парламентарій пояснює, що якщо взагалі ліквідувати електронні майданчики, то держбюджет не дорахується 9 мільярдів гривень.

«У них немає позиції, вони тільки кажуть: «Давайте вб'ємо майданчики». І нехай оцінювачі залишаться. Я відповідаю: «А, оцінювачі залишаться, тоді мені все зрозуміло! А де ми візьмемо 9 мільярдів на пенсії?», - описує полеміку з колегами у комітеті нардеп.

«Поліграф так поліграф!». Хто зі «слуг народу» наступним пройде тест

11 депутатів від партії «Слуги народу», які входять до комітету Верховної Ради з фінансів, податкової та митної політики, підозрюють в отриманні 30 тисяч доларів за непідтримку в комітеті законопроекту про ліквідацію корупційних схем при оцінці об'єктів нерухомості (№2047).

З нинішніх нардепів під підозру потрапили: Ірина Аллахвердієва, Ольга Василевська-Смаглюк, Дарина Володіна, Юлія Діденко, Олександр Дубінський, Вікторія Кінзбурська, Олексій Ковальов, Анна Колесник, Олексій Леонов, Анастасія Ляшенко, Євген Петруняк.

Сьогодні детектор брехні о 20.00 пройдуть голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія та його соратник Олександр Дубінський.

Також сьогодні Ольга Василевська-Смаглюк пообіцяла, що організовує на завтра проходження поліграфа для себе й своїх колег. Незалежний поліграфолог прийде прямо в комітет.

Всі вони будуть вести пряму трансляцію цього процесу.