Сергій Горбатюк / фото УНІАН

Генеральний прокурор України Руслан Рябошапка вважає організоване злочинне угруповання президента-втікача Віктора Януковича вигадкою екс-очільника ГПУ Юрія Луценка.

Таку заяву в ефірі Радіо НВ зробив Сергій Горбатюк, звільнений 23 жовтня з посади начальника управління спецрозслідувань Генеральної прокуратури.

"З перших днів Рябошапка зайняв таку позицію, що злочинної організації [Януковича] немає, „на нашу думку, це вигадка Луценка“, - такі фрази казали", - повідомив він.

Відео дня

Горбатюк зазначив, що відповідні підозри були спрямовані Януковичу і тодішньому керівництву країни, зокрема, екс-міністру внутрішніх справ Віталію Захарченку, екс-очільнику ГПУ Віктору Пшонці, колишньому прем'єр-міністру Миколі Азарову та його заступнику, на підставі зібраних слідчими доказів.

Читайте такожГПУ звільнила трьох прокурорів, які розслідували злочини проти Майдану

"Такі заяви [про відсутність ОЗУ Януковича, - ред.] є, і робляться кроки для того, щоби цю [ланку розслідувань] зруйнувати. Я казав: "Якщо ви хочете не бачити ознак злочинної організації, вважаєте, що це якась вигадка - будь ласка, там є 5000 томів, читайте, виписуйте докази і виносьте постанову про закриття кримінального провадження", - заявив екс-співробітник ГПУ.

Горбатюк пов’язує своє звільнення із, за його словами, небажанням Генеральної прокуратури розслідувати справу про злочинну організацію Януковича, оскільки "зараз при владі є особи, які працювали у той самий час в Кабінеті міністрів". Він також додав, що деяким з них можливо повідомити про підозру.

Як повідомляв УНІАН, генеральний прокурор Руслан Рябошапка звільнив начальника Управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергія Горбатюка.