ГПУ звільнила Сергія Горбатюка / фото УНІАН

Генеральний прокурор Руслан Рябошапка звільнив начальника Управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергія Горбатюка.

Про це кореспонденту УНІАН повідомив сам Горбатюк.

«Мені телефонували з відділу кадрів і повідомили, що я звільнений. Наказу я ще не бачив», - сказав він.

Відео дня

Читайте такожГПУ звільнила трьох прокурорів, які розслідували злочини проти Майдану

Горбатюк додав, що вважає звільнення незаконним, оскільки, згідно із законом про прокуратуру, звільненню підлягають лише прокурори, які не пройшли атестацію або відмовилися від її проходження, в той час як він є керівником слідчого управління, тобто слідчим, а, згідно із законом, слідчі можуть перейти на роботу до Офісу генерального прокурора, коли він буде створений, написавши відповідну заяву. Оскільки Офісу ще не створено, тому це звільнення, на переконання Горбатюка, є таким, що порушує закон.

Він додав, що, як тільки отримає відповідний наказ про своє звільнення, то оскаржить його в адміністративному суді.

Горбатюк вбачає в діях Рябошапки ознаки кримінального злочину і звернеться з відповідною заявою до Державного бюро розслідувань.

Як повідомляв УНІАН, 19 жовтня Генеральна прокуратура не допустила до проходження атестації прокурора Олексія Донського та керівника Управління спецрозслідувань Горбатюка, які займаються розслідуваннями справ Майдану. Донський пояснив, що він та Горбатюк написали заяви на проходження атестації не того зразка, який пропонували підписати в ГПУ, а в довільній формі. Через це їх не допустили до проходження атестації.

У липні 2018 року тодішній генеральний прокурор Юрій Луценко ліквідував Департамент спецрозслідувань ГПУ, який очолював Горбатюк, і утворив Управління спеціальних розслідувань. Горбатюк був призначений начальником Управління спецрозслідувань ГПУ.