Слідчі дії у бізнес-центр прийшли проводити близько 10 осіб / УНІАН

У розпорядженні УНІАН з'явилося ексклюзивне відео з обшуками слідчої групи Служби безпеки України в бізнес-центрі «Парус» у Києві в офісі, який пов'язують з народним депутатом від партії «Опозиційна платформа – За життя» Вадимом Столаром.

Як передає кореспондент УНІАН, слідчі дії у бізнес-центр прийшли проводити близько 10 осіб. Охорона бізнес-центру опору не чинила і пропустила правоохоронців.

На 30-му поверсі будівлі правоохоронці зайшли в офіс, на вході в який на табличці зазначено «Турчинов і партнери. Адвокатське об'єднання». Журналістів туди не пустили.

Пізніше представники СБУ завели в офіс двох осіб похилого віку, які, ймовірно, є понятими. Правоохоронці зайшли в офіс у бронежилетах, шоломах і з вогнепальною зброєю.

Пізніше в коментарі УНІАН прес-секретар Служби безпеки України Олена Гітлянська повідомила, що обшуки проводяться у справі про розкрадання державних коштів посадовими особами Київської міської держадміністрації.

«Проходять обшуки в одному з адвокатських об'єднань у справі про розкрадання державних коштів посадовими особами КМДА», - зазначила вона.

Також УНІАН стало відомо з джерел у правоохоронних органах, що слідчі заходи вживаються в рамках кримінального провадження № 42019100000000293 (з ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України) Головним управлінням СБУ в Києві та Київській області.

Обшуки пов'язані з документуванням  протиправної діяльності посадових осіб КМДА, КП «Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва» і ТОВ «Еко-Буд-Трейд» під час витрачання бюджетних коштів в сумі близько 800 млн грн в ході реалізації проекту «Будівництво Великої Окружної дороги».

Як відомо, Столар є народним депутатом від партії «Опозиційна платформа – За життя». Свого часу був депутатом Київської міської ради. ЗМІ пов’язують Столара з контролем над сферою будівництва і нерухомості у столиці. Також його ім’я фігурувало у будівельному скандалі з «Еліта-Центром».

У 2017 Столар був зафіксований журналістами на приватному літаку з Неаполя з мером Києва Віталієм Кличком. У ЗМІ вийшло розслідування про офшорну чартерну компанію і непрозорі бізнесові зв'язки з мером столиці.