СБУ прийшла з обшуками до офісу, який пов’язують зі нардепом Вадимом Столаром

Обшуки, що тривають в одному з офісів у бізнес-центрі "Парус" в Києві, пов’язані з документуванням протиправної діяльності посадових осіб КМДА, КП "Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва" і ТОВ "Еко-Буд-Трейд" під час витрачання бюджетних коштів в сумі близько 800 млн грн в ході реалізації проекту "Будівництво Великої Окружної дороги".

Як стало відомо УНІАН з джерел у правоохоронних органах, слідчі заходи вживаються в рамках кримінального провадження №42019100000000293 (за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України) Головним управлінням СБУ у місті Києві та Київській області.

Сьогодні це управління спільно з прокуратурою Києва і ЦСО "А" проводить санкціоновані обшуки за адресою, де зареєстровано адвокатське об'єднання "Турчінов і партнери" з метою відшукання речей та документів, що підтверджують протиправну діяльність посадових осіб КМДА, які підозрюються у багатомільйонних зловживаннях під час будівництва Великої окружної дороги у столиці.

Відео дня

Читайте такожЗ'явилося відео з обшуками у нардепа Столара – ексклюзив

За даними слідства, чиновники КМДА спільно з посадовцями комунальних і приватних підприємств привласнили значну суму коштів з майже мільярда гривень, виділених з бюджету на будівництво.

За інформацією правоохоронних органів, у вказаній протиправній схемі розкрадання бюджетних коштів підозрюють і народного депутата від "Опозиційної платформи - За життя" Вадима Столара.

Наразі у Києві відбуваються обшуки в офісі адвокатського об’єднання, яка представляє інтереси однієї з комерційних структур, задіяних у проекті.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 8 листопада, слідча група Служби безпеки України прийшла з обшуком у бізнес-центр "Парус" в Києві до офісу, який пов’язують зі Столаром. Речниця СБУ Олена Гітлянська в коментарі УНІАН сказала: "Відбуваються обшуки в одному з адвокатських об'єднань у справі про розкрадання державних коштів посадовцями КМДА".