На засіданні фракції Яременка не було / фото УНІАН

Фракція "Слуга народу" неформально вирішила, що їхній депутат Богдан Яременко більш не може очолювати Комітет Верховної Ради з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва.

Про це в коментарі УНІАН після засідання фракції повідомив депутат від "Слуги народу" Сергій Швець.

"У нас жодного формального рішення фракція поки що, принаймні, на сьогоднішніх зборах, не ухвалювала щодо посади голови міжнародного парламентського комітету... Гласно, негласно фракцією таки ухвалено неформальне рішення, що Богдан Васильович (Яременко) не зможе в подальшому обіймати цю посаду, оскільки ця посада стосується репутації країни, репутації парламенту в цілому", - сказав Швець.

Відео дня

У той же час, зазначив він, враховуючи авторитет в дипломатичних колах і знання Яременка в цій сфері, він має залишитися працювати в комітеті.

При цьому Швець уточнив, що на засіданні фракції Яременка не було.

Читайте також"Слуга народу" має трьох кандидатів на посаду голови комітету ВР замість Яременка

Як повідомляв УНІАН, 10 листопада голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявляв, що Яременко повинен висловити на засіданні фракції свою позицію щодо скандальної ситуації навколо нього, а потім має відбутися голосування.

За його словами, фракція має три кандидатури на посаду голови профільного комітету, при цьому він не назвав прізвищ, лише додав, що вони і не здогадуються про це.

Щодо Яременка, то Арахамія переконаний, що покарання для нього не має бути настільки жорстким, як складання мандату.

30 жовтня журналісти одного з інтернет-видань сфотографували, як Яременко під час роботи в сесійній залі переписувався на сайті знайомств, зокрема домовлявся про зустріч з дівчиною.

Спочатку в коментарі журналістам він заявив, що "це сфабриковане листування", яке зробив з наміром висловити протест проти того, що "дехто, хто називає себе журналістами, зловживають".

31 жовтня він виступив з погрозами журналістам кримінальною відповідальністю за втручання в особисте життя. З трибуни ВР Яременко попросив вибачення у виборців, своєї фракції та у президента Володимира Зеленського. При цьому депутат наголосив, що дружина не має до нього претензій, але претензії висувають "моралісти", а тому закликав не перейматися тим, як він представлятиме парламент як голова комітету.

1 листопада три фракції закликали зняти Яременка з посади голови Комітету ВР з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва.

Того ж дня Яременко заявив, що передасть голові Верховної Ради Дмитру Разумкову заяву про складення повноважень голови парламентського комітету.