Яременко під час роботи в сесійній залі листувався на сайті знайомств / фото УНІАН

Народний депутат від "Слуги народу" Богдан Яременко заявляє, що передасть голові Верховної Ради Дмитру Разумкову заяву про складення повноважень голови комітету ВР з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"З метою порятунку українського парламентаризму від мене, а української журналістики в особі сайту “Букви” від статтей 163 і 182 Кримінального кодексу України, і з огляду на дрібний політичний шантаж трьох фракцій парламенту, я написав заяву про складення повноважень голови комітету. Написав, бо через Давида Арахамію (голову фракції "Слуга народу") мені передали, що для трьох фракцій буде достатньо, якщо я до 19:00 повідомлю про заяву про відставку особисто в пості в Facebook. Копію заяви, щоб заспокоїти Давида і три фракції парламенту, я вивішу у коментарях трохи пізніше", - зазначив Яременко.

Відео дня

Читайте такожНардепа Ківу знову "застукали" за дивною поведінкою у Раді (відео)

"Написати напишу. Але, передам голові Верховної Ради України (перед яким мені за цей безлад дійсно незручно), лише коли і якщо рішення про мою відставку прийме фракція партії «Слуга народу», яка мене на цю посаду і рекомендувала (орієнтовно в понеділок через тиждень)",- наголосив Яременко.

Як повідомляв УНІАН, 30 жовтня журналісти одного з інтернет-видань сфотографували, як Яременко під час роботи в сесійній залі переписувався на сайті знайомств, зокрема домовлявся про зустріч з дівчиною.

Спочатку в коментарі журналістам він заявив: "Це сфабриковане листування... Мене попередили. Тим більше, що я розумів, що в той час я листувався на серйозні деякі теми. Тому треба було показати, що так не можна робити".

За словами Яременка, він зробив це з наміром висловити протест проти того, що "дехто, хто називає себе журналістами, зловживають". "Цього листування немає, немає цього факту", - запевнив тоді Яременко.

31 жовтня він виступив з погрозами журналістам кримінальною відповідальністю за втручання в особисте життя. Виступаючи з трибуни ВР, він попросив вибачення у тих, "кому за останні кілька днів створив незручності і некомфортну ситуацію" – насамперед, зауважив він, йдеться про його родину. Також Яременко попросив вибачення у своєї фракції та у президента Володимира Зеленського, які "стали заручниками ситуації, бо не заслужили, щоб вас втоптували в багно разом зі мною".

Також Яременко вибачився перед виборцями, які "не заслужили дивитися на все це".

При цьому депутат наголосив, що дружина не має до нього претензій, але претензії висувають "моралісти".

Він закликав не перейматися за те, як він представлятиме парламент як голова комітету.

1 листопада, три фракції парламенту закликали зняти Яременка з посади голови Комітету ВР з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва.