Новий виконуючий обов’язки голови ДП«Укрспирт» Сергій Блескун, який активно виступає за приватизацію підприємства, не приховує свої зв’язки з відомим українським бізнесменом Борисом Кауфманом.

Про це йдеться у сюжеті програми «Гроші».

Читайте такожПрофспілку ДП “Укрспирт” не пустили на зустріч до ПрезидентаЗазначається, що до цього Блескун був і головою російської компанії, яка продавала відомий «Майський чай», і навіть зі скандалом був звільнений із того ж «Укрспирту» у 2016 році, коли його пов’язали у зв’язку зі зникненням коштів у «Платинум Банку», власником якого є Кауфман.

«Ми повинні провести демонополізацію (галузі – УНІАН) і продати якомога більше заводів гравцям ринку… Я частиною цієї машини став тільки з тієї причини, що моє бажання зробити так, щоб ДП «Укрспирт» було недержавним», – заявив Блескун.

Водночас він не береться стверджувати, що у результаті цього держава отримає 5 мільярдів гривень, як раніше заявляли в Офісі президента. Представники трудового колективу та аналітики налаштовані критично. На їх переконання, демонополізація галузі таким шляхом знецінить держпідприємство, та 41 спиртовий завод продадуть хіба що за 130 мільйонів гривень.

«Чи не збирається таким чином монополіст Кауфман за безцінь прихопити десятки заводів «Укрспирту» через свого партнера Блескуна?» – задаються питанням журналісти.

Як раніше повідомляв УНІАН, в Офісі президента очікують 5 мільярдів гривень від приватизації «Укрспирту».