Федині може загрожувати ув'язнення / фото УНІАН

Голова Служби безпеки України Іван Баканов вважає, що у випадку підтвердження лінгвістичною експертизою «погроз» народного депутата Софії Федини і волонтера Марусі Звіробій на адресу президента, то йтиметься про ув’язнення.

Про це він заявив в інтерв’ю «Главкому».

«Я вважаю, ця справа матиме продовження найближчим часом. Кримінальний кодекс усе чітко визначає: якщо лінгвістична експертиза підтвердить, що це була реальна погроза, то йтиметься про ув’язнення. Наскільки мені відомо, кримінальне провадження відкрите, я думаю, відповідна експертиза призначена», - зокрема сказав Баканов.

Відео дня

«У Службі безпеки теж є таке провадження», - додав він.

Читайте такожРябошапка заявив, що у висловлюваннях Федини є очевидні ознаки злочину та підтвердив відкриття проти неї справи

Як повідомляв УНІАН, у Державному бюро розслідувань розпочали слідство за фактами погроз президенту України з боку народного депутата від «Європейської солідарності» Софії Федини.

«Декілька днів тому Генпрокуратура внесла відомості по даному провадженню до ЄРДР, а підслідність цього провадження визначили за нами», - повідомила речник ДБР Анжеліка Іванова.

Наприкінці жовтня Федина разом із волонтеркою Марусею Звіробій оприлюднили спільне відеозвернення, відреагувавши на спілкування президента Володимира Зеленського з добровольцями в Золотому 26 жовтня. Під час запису відеоблогу Федина та Звіробій, зокрема висловилися щодо ризиків життю президента.

Федина та Звіробій наголошували на неприпустимості такої поведінки президента, звинувачували його у спробі капітуляції перед агресором та припускали, що може статися із Зеленським на передовій. «Там ненароком може взірватися граната, а ще там обстріли бувають… Було би найкрасивіше, щоб це все сталося під час московського обстрілу, коли дехто в білій чи голубій сорочечці припреться на передову», – сказала Федина.

1 листопада генеральний прокурор Руслан Рябошапка підтвердив відкриття кримінального провадження, в якому фігурує Федина, і заявив, що в її висловлюваннях є очевидні ознаки злочину.