УНИАН

Про це на своїй сторінці в Facebook пише волонтер Роман Доник.

За його словами, представники "однієї течії" "Правого сектора", розуміють, що не можна в такий час виходити на відкритий конфлікт з державою за наявності зовнішнього агресора, намагаються якимось чином розрулити ситуацію, згладити кути і залатати "проколи".

У той же час, як зазначає волонтер, представники "другої течії" грають на загострення, "влаштовують істерики, не визнаючи помилок, провокують владу... яку, відверто кажучи, стримує тонка волосинка розсудливості".

За словами Доника, у "другій течії", "судячи з усього, бояться структурування, в якому вони загубляться. Тому підтримують і розганяють хаос. Вони постійно хочуть бути на слуху, тому що навіть мізерне послаблення уваги до них, смерті подібно".

Читайте такожУ Раді розслідуватимуть конфлікт між "Правим сектором" та ЗСУ

Доник вважає, що представники "другої течії", які побоюються втратити громадськості, виклали в мережу відео під назвою "Там де нас нема".

"Це феєрична дурість. Відзняти і викласти фільм з передової, де за запевненням комбригів, відповідальних за ділянки фронту, керівництва секторів, НГШ, Міністра МО, Президента, спостерігачів місії ОБСЄ, немає ніяких підрозділів, крім ВСУ, це пекло. Ви вирішили роздратувати всіх і спровокувати протидію, щоб потім знову звинувачувати "злочину владу" у репресіях та ділити Україну на два табори: прихильників і противників? Або вам реально почало здаватися, що вся зброя трофейна, БК трофейні і ваші учебки на полігонах МО трофейні?", - обурюється волонтер.

У світлі подій, що відбуваються, на думку волонтера, "зараз питання не в тому, буде ДУК ПС купатися в променях слави чи не буде. Зараз питання в тому, чи буде він взагалі або не буде".

Як повідомляв УНІАН, "Правий сектор" заявив, що 28 квітня ввечері підрозділи 95-ї аеромобільної та 25-ї парашутно-десантної бригади виставили блокпости навколо бази "ПС" в селі Великомихайлівка Покровського району Дніпропетровської області.

Представник АПУ з питань АТО Олександр Мотузяник заявив, що базу українського добровольчого корпусу "Правий сектор" на Дніпропетровщині ніхто не блокував, тривають військові навчання. "Коли завершаться навчання, згідно з планом, блокпости знімуть. Коли - я не готовий вам сказати", - зазначив він.

29 квітня, близько 300 представників "Правого сектора" провели акцію протесту під АПУ проти блокування бази ДУК. Активісти погрожували зайти в приміщення АП, якщо їм не пояснять ситуацію навколо бази їх батальйону в Дніпропетровській області.

У Міноборони в свою чергу заперечили наявність конфлікту з "Правим сектором".

"Є чітка організація взаємодії, і ця проблема абсолютно вигадана", - сказав міністр оборони Степан Полторак.

В ніч на 4 травня десантники розблокували базу "Правого сектору".