Росія повинна дотримуватися наказ Міжнародного трибуналу з морського права/ POLITEXPERT.NET

В Європейському Союзі закликають Росію забезпечити безперешкодне судноплавство у Керченській протоці після повернення Україні, захоплених у листопаді 2018 року, військових катерів «Бердянськ» і «Нікополь», а також буксира «Яни Капу».

Про це повідомили УНІАН в ексклюзивному коментарі в Представництві Європейського Союзу в Україні.

Читайте такожЗеленський на зустрічі "нормандської четвірки" обговорить терміни обміну з РФ утримуваними особами у форматі "всіх на всіх"

Відео дня

Зокрема, європейські дипломати наголосили, що "вже давно настала необхідність", аби Росія повернула Україні захоплені кораблі.

У цьому зв'язку в ЄС нагадали, що постійно наголошували, що Росія має дотримуватися наказу Міжнародного трибуналу з морського права від 25 травня 2019 року і повернути захоплені кораблі Україні.

"Європейський Союз очікує, що Росія забезпечить безперешкодне та вільне проходження в Азовське море, та з нього, у відповідності з міжнародним правом", - йдеться у заяві.

Також європейські дипломати заявили, що "Україна продемонструвала конструктивний підхід для подальшого просування в урегулюванні конфлікту, який є наслідком актів агресії Росії проти України".

"Ми очікуємо, що Росія відповість взаємністю на ці зусилля таким ж позитивними кроками", - йдеться у заяві.