Денісова на зустрічі із послом ФРН також згадала про візити німецьких політиків до Криму / фото УНІАН

У полоні на території Російської Федерації та в окупованому нею Криму перебувають 115 громадян України.

Як повідомила уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова у соціальній мережі Facebook, про це вона заявила на зустрічі з надзвичайним та повноважним послом Федеративної Республіки Німеччина в Україні Анкою Фельдгузен.

Читайте такожУ ЄС чекають від Путіна "значущих кроків" під час зустрічі "нормандської четвірки"

Відео дня

«Детально обговорили шляхи співпраці щодо звільнення 115 громадян України, що знаходяться у полоні на території РФ та тимчасово окупованого Криму», - повідомила Денісова.

Як зазначила омбудсмен, на зустрічі з німецьким послом було висловлене сподівання, що «після зустрічі в «нормандському форматі», де це питання є пріоритетним, процес взаємного звільнення буде пришвидшено».

Також Денісова звернула увагу на випадки, що трапляються за участі офіційних осіб Німеччини, які, незаконно відвідують тимчасово окуповані території окремих районів Донецької та Луганської областей та тимчасово окупованого Криму.

«Як приклад, проінформувала про візит 16 жовтня 2019 року депутата Берлінського Ландтагу від партії «Альтернатива від Німеччини» Гунара Ліндемана на тимчасово окуповані території окремих районів Донецької та Луганської областей. Вказала на те, що такі дії можуть послабити позиції України та Німеччині у спільній боротьбі за повернення наших території та громадян», - заявила Денісова.

Крім того, було обговорено питання майбутньої співпраці та організації спільних проектів Секретаріату уповноваженого Верховної Ради з прав людини та Посольства Федеративної Республіки Німеччини в Україні у сфері прав людини.

Разом з тим, омбудсмен відзначила важливу роль Німеччини та особисто Ангели Меркель у підтримці суверенітету та територіальної цілісності України, а також подякувала за сприяння нашій державі у протидії агресії Російської Федерації, а також закликала продовжувати тиск на країну-агресора.

Як повідомляв УНІАН, зустріч глав держав «нормандського формату» заплановано на 9 грудня.