Україна, за словами Разумкова, бореться на різних фронтах / фото УНІАН

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков наголошує, що Україна йтиме дипломатичним шляхом для повернення своїх територій.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час відкриття 12-ї сесії Парламентської асамблеї Організації за демократію та економічний розвиток - ГУАМ.

Читайте такожУкраїна виконала всі необхідні умови для зустрічі у «нормандському форматі» - секретар РНБО

Відео дня

"Ми сьогодні знаходимося в достатньо важкому положенні: в Україні йде війна, Україна бореться на різних фронтах за свою територіальну цілісність і повернення тимчасово окупованих територій. Я хотів би вас запевнити, що ми докладаємо максимум зусиль, і для себе приймаємо як єдиний можливий шлях - це дипломатичний шлях вирішення цієї проблеми", - наголосив Разумков.

За словами голови ВР, парламент також долучається до цього процесу і намагається якнайшвидше вирішити цю проблему.

"Однак є "червоні лінії", які ви добре всі знаєте. Це питання, пов'язані з тим, що не може бути торгівлі своїми територіями та своїми громадянами. Це принципово", - сказав Разумков.

Своєю чергою, заступник міністра закордонних справ Василь Боднар зауважив, що підтримує слова Разумкова про те, що "Україна чітко налаштована на дипломатичний спосіб врегулювання конфлікту з Російською Федерацією".

"Але без міжнародної підтримки і без вашої підтримки це досягнути буде дуже важко. Ми розраховуємо на те, що дальший принцип територіальної цілісності і підтримка одне одного буде домінувати в нашій організації", - сказав він і висловив сподівання на те, що жодні спроби інших країн зашкодити співпраці країн ГУАМ (Грузія, Україна, Азербайджан, Молдова - УНІАН) не матимуть успіху.

Як повідомляв УНІАН, голова Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що новий закон про особливий статус Донбасу розроблятимуть після зустрічі лідерів країн "нормандського формату".