Макрон нагородив командувача ВМС України Воронченка національним орденом Франції / фото facebook.com/navy.mil.gov.ua

Командувача Військово-морських сил Збройних сил України адмірала Ігоря Воронченка нагородили національним орденом "За заслуги" Французької Республіки.

Як повідомляє прес-центр Командування ВМС у Facebook, церемонія нагородження відбулась на борту корабля ВМС Франції Commandant Birot.

Читайте такожРосія прагне легалізувати море навколо Криму і нарощує потужності флоту - командувач ВМС

Відео дня

Орден в урочистій обстановці командувачу національного флоту вручив посол Франції в Україні Етьєн де Понсен.

Він зазначив, що орден «За заслуги», отриманий Воронченком, є другим за значимістю у Франції.

«Президент Франції Еммануель Макрон особисто нагородив пана адмірала цим орденом, і це свідчить про повагу, яку він має до українських Військово-морських сил. Наша співпраця триває досить давно, і зокрема про якісний рівень нашої співпраці свідчить стажування українських кадетів на борту французьких кораблів, зупинки французьких кораблів в Одесі. В майбутньому ми будемо розвивати наші відносини між військово-морськими силами Франції та України», – наголосив посол Франції.

Своєю чергою Воронченко заявив, що ця нагорода є оцінкою діяльності всіх Військово-морських сил України.

«Між нашими флотам підтримується плідна співпраця. Кожен захід корабля - це ще один крок для безпеки, яка має бути в цьому регіоні. Спільна участь в проведенні міжнародних навчань є одним з кроків, для того щоб Військово-морські сили якнайшвидше набували сумісності зі стандартами Альянсу для спільного застосування і виконання завдань», - сказав адмірал.