Євген Межевікін (зліва) з Дмитром Ярошем \ УНІАН

Міністр оборони Андрій Загороднюк призначив службове розслідування через ситуацію з непроходженням атестації Героя України, танкіста-кіборга підполковника Євгена Межевікіна у своїй військовій частині.

Читайте також"Рівень знань – 3": танкіста-кіборга, Героя України Межевікіна визнали некваліфікованим

Про це Загороднюк повідомив у Facebook. «Ситуацію навколо Євгена Межевікіна знаю. Щойно говорив з ним по телефону. Призначаю службове розслідування, щоб з’ясувати реальний стан речей в підрозділі, де служить Євген», - заявив він.

Відео дня

Після цього Загороднюк обіцяє ухвалити «відповідні рішення», які будуть оприлюднені.

Міністр зазначив, що бере це питання на особистий контроль.

Крім того, він окремо звернувся до командирів: «Ви маєте чітко розуміти, що кожен воїн з бойовим досвідом - це наша найбільша цінність. Ми повинні підтримувати їх і мотивувати служити в ЗСУ, а не створювати перешкоди та оцінювати їхню роль виключно за «оцінними картками», - підкреслив він.

Як відомо, 3 грудня Межевікін на своїй сторінці у Facebook повідомив, що не пройшов атестацію, яку провели у його військової частини, і тепер «не відповідає займаній посаді».

Зокрема, підполковник опублікував документ, в якому стверджується, що бойовий офіцер «часто перебував на лікарняному та у відпустці» і не повністю справлявся з обов'язками.