США перед "нормандським самітом" обіцяють продовжувати тиск на РФ / фото УНІАН

Сполучені Штати Америки запевнили Україну у непохитній підтримці напередодні зустрічі лідерів країн «нормандського формату».

Про це йдеться заяві Посольства США в Україні, оприлюдненій у Facebook.

Читайте такожУкраїна має чітку позицію для переговорів у "нормандському форматі" – Баканов

Відео дня

«Сполучені Штати запевняють у своїй непохитній підтримці суверенітету та територіальної цілісності України напередодні зустрічі у «нормандському форматі». Сполучені Штати працюватимуть із союзниками та партнерами, щоб і надалі змушувати Росію виконувати взяті на себе зобов’язання та розпочати процес мирного відновлення повного суверенітету України на Донбасі», - зазначається у заяві.

У посольстві нагадали, що, починаючи з 2014 року, США надали Україні 3 млрд доларів на підтримку безпеки та інші напрямки.

«Наші програми допомогли започаткувати вирішальні ініціативи, пов’язані з правоохоронними органами, боротьбою з корупцією, судовою реформою, реформою в оборонній сфері та розбудовою демократичних інститутів. Ця допомога надається відповідно до законів США і регулярно перевіряється американськими інспекторами на найвищому рівні», - сказано у заяві.

Як нагадали у посольстві, США послідовно говорили, що довготривалий успіх та стійкість України залежить від її прихильності до реформ, зокрема боротьби з корупцією.

«Щоб досягти успіху, Україні потрібні віддані урядовці та сильні антикорупційні установи», - підкреслили в американському дипломатичному представництві.

«Ми стоятимемо пліч-о-пліч з Україною, допоки вона бореться з російською агресією, зміцнює верховенство права, створює здоровіший інвестиційний клімат, реформує оборонний сектор, бореться з дезінформацією та вживає необхідних заходів для забезпечення остаточної перемоги тих, хто стоїть на боці справедливості та гідності», - запевнили американські дипломати.

Як повідомляв УНІАН, зустріч у «нормандському форматі» лідерів України, Німеччини, Франції та РФ запланована на 9 грудня в Парижі.