Володимир Зеленський / фото REUTERS

Президент України Володимир Зеленський вважає, що національна ідея для українців полягає в тому, щоб спільно стати однією з країн у світі, які найбільш динамічно розвиваються.

Про це він написав у своїй статті "Вперед і вгору", яка буде опублікована у спецвипуску журналу "НВ" від 12 грудня під назвою "Світ у 2020".

Читайте такожЗеленський запостив фото з літака: "повертаємось додому"

Відео дня

"Вступаючи на посаду президента, я говорив про те, що наша національна ідея - об'єднавшись, зробити неможливе. Тільки це дасть змогу вийти на глобальний рівень і розмовляти з усім світом на рівних", - написав Зеленський.

Зеленський зазначив, що Україна не може претендувати на глобальне лідерство в розмірах території, військової могутності та обсягах добування корисних копалин, їй "прямо зараз не світить" лідерство у технологіях і промисловий потенціал.

"Але ми точно можемо стати країною світу, яка динамічно розвивається. Країною з найшвидшим темпом позитивних змін - не тільки в економіці, але й у всіх сферах життя. Можемо довести, що неможливе можливо. Довести це друзям, ворогам, але насамперед - самим собі", - переконаний він.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський окреслив п'ять складових формули майбутнього для України: досягнення миру, ефективні інститути і прозорі правила гри, інвестиції, нова інфраструктура і народовладдя, і обіцяє, що по всіх цих напрямках темп змін у 2020 році буде тільки наростати.