Сьогодні відбудеться засідання ТКГ / фото УНІАН

У Мінську сьогодні має відбутися зустріч Тристоронньої контактної групи.

Читайте такожУ Держдепартаменті США розглянули подальші кроки після саміту лідерів країн "нормандської четвірки"

Як йдеться в сюжеті ТСН, це перша зустріч Тристоронньої контактної групи після перемов у "нормандському форматі". Згідно із домовленостями у Парижі, сьогодні мають узгодити дату та остаточні списки ув’язнених на обмін.

Говоритимуть у Мінську і про розведення військ, а саме – на яких наступних трьох ділянках фронту воно відбудеться. Мають також оновити план розмінування територій і домовитися врешті, як контролювати припинення вогню, яке має запанувати наприкінці року.

Як повідомляв УНІАН, в комюніке за результатами саміту в «нормандському форматі» вказано, що лідери України, Німеччини, Франції та РФ заохочують Тристоронню контактну групу сприяти звільненню та обміну утримуваними особами, пов’язаними з конфліктом, до кінця року на основі принципу «всіх на всіх», починаючи з «усіх встановлених на всіх встановлених».

10 грудня президент України Володимир Зеленський після завершення «нормандського саміту» заявив про погодження обміну, в рамках якого звільнять 72 українських заручника з ОРДЛО.

Пізніше представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі Валерія Лутковська у коментарі УНІАН заявила, що Київ у рамках першого етапу обміну «всіх на всіх» розраховує на повернення 77 українських заручників з ОРДЛО.